Mail
phone

Ιδρυτική Διακήρυξη

Ιδρυτική Διακήρυξη

Είμαστε ενεργοί πολίτες, που αγαπάμε την πόλη που ζούμε και επιδιώκουμε το καλύτερο για τη ζωή μας, τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας.

Είμαστε Δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης, που πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός. Να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Να λειτουργεί ανοικτά και αποτελεσματικά, προς όφελος των δημοτών του.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Υπάρχουν, όμως, προβλήματα και δυσλειτουργίες, που περιορίζουν τις δυνατότητες του Δήμου μας να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες ανάγκες του σήμερα και τις ιδιαίτερες προκλήσεις του αύριο.

Η Πεύκη και η Λυκόβρυση χρειάζονται ολοκληρωμένο σχεδιασμό, γνώση και δυνατότητα αξιοποίησης των ευκαιριών, συγκεκριμένη στρατηγική για το μέλλον.

Είμαστε πολίτες, που πιστεύουμε ότι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας, είναι η συλλογική δράση, η συνεργασία, η ενότητα. Που προκρίνουμε την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό δυνάμεων και όχι την αφαίρεση και τη διαίρεση τους. Που μας ενώνει η επιθυμία να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Οι πεποιθήσεις μας αυτές, μας οδήγησαν στην απόφαση να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα ζητήματα του Δήμου μας.

Δημιουργήσαμε τη δημοτική παράταξη «Ενωμένοι», με υποψήφια Δήμαρχο τη Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη και ζητάμε τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη σας, ώστε να αναλάβουμε το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές για την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας.

✓ «Ενωμένοι» σημαίνει ότι ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς και δουλεύουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε το Δήμο που θέλουμε και την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.
✓ «Ενωμένοι» σημαίνει ότι βγαίνουμε όλοι μαζί μπροστά, θέτοντας ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη.
✓ «Ενωμένοι» σημαίνει ότι συμφωνούμε να αφήσουμε πίσω λογικές απλής διαχείρισης των προβλημάτων και να προσχωρήσουμε σε λογικές αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.
✓ «Ενωμένοι» σημαίνει ότι επιζητούμε τη σύνθεση, που προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις και επιδιώκουμε τη συμπόρευση με καθέναν και καθεμία που νοιάζεται για το Δήμο μας και τη ζωή μας.

Με δεκάδες στελέχη του συνδυασμού και συνεργάτες διαμορφώνουμε το πρόγραμμα μας. Κάθε σκέψη και πρόταση σας είναι ευπρόσδεκτη. Μέχρι να το παρουσιάσουμε και να το συζητήσουμε μαζί σας, σας παρουσιάζουμε τις βασικές μας προτεραιότητες:

Έντονη και συστηματική διεκδίκηση όσων η Λυκόβρυση και η Πεύκη δικαιούνται. Είμαι έτοιμη να αξιοποιήσω όλες μου τις δυνατότητες και τις δυνάμεις, να διεκδικήσω και να πετύχω όσα αξίζουν στην Πεύκη, τη Λυκόβρυση, σε κάθε μία και κάθε έναν από εμάς. Θέλουμε Κέντρο Υγείας, τώρα. Θέλουμε αντισταθμιστικά οφέλη για τη διάνοιξη της Κύμης. Ένα τόσο σημαντικό έργο, πρέπει να προσφέρει και σημαντικά ανταλλάγματα στους κατοίκους των περιοχών που επηρεάζει. Θέλουμε Πλατεία στην Πεύκη. Θέλουμε Κλειστό Γυμναστήριο και ανάπλαση του ιστορικού κέντρου στη Λυκόβρυση.

Αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καταστήσουν το Δήμο μας ουσιαστικό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης.

Ανασχεδιασμός της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας και ενίσχυση του με πρόσθετο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς του δημότες.

Εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που δίνει η ψηφιακή εποχή, για να δημιουργήσουμε ένα διαφανή, δημοκρατικό και συνεπή Δήμο. Ψηφιακές υπηρεσίες, συστήματα τηλε-διοίκησης, εφαρμογές που κάνουν την καθημερινότητα πιο απλή, από τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον «έξυπνο» φωτισμό, έως την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Διεύρυνση της λειτουργίας των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και δημιουργία νέων δυνατοτήτων στήριξης συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη. Ενισχύουμε, με χορηγίες και ίδιους πόρους, τα Δημοτικά ιατρεία, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, την κοινωνική ιματιοθήκη. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα προγραμμάτων όπως το «βοήθεια στο σπίτι», και τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

Δημιουργούμε ειδικό πρόγραμμα χορηγιών για να στηρίξουμε περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Δημιουργία παρατηρητηρίου κατάστασης σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, ώστε τόσο οι λειτουργικές τους ανάγκες, όσο και ανάγκες συντήρησης και επισκευών να καλύπτονται άμεσα.

Επένδυση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Όχι μόνο στο επίπεδο της συντήρησης των σημερινών υποδομών και της δημιουργίας νέων, αλλά και στο επίπεδο της έμπρακτης στήριξης των φορέων και συλλόγων που σήμερα λειτουργούν και της διασύνδεσης της δράσης τους. Ο δήμος μας πρέπει και μπορεί να γίνει κέντρο πολιτισμού, όχι μόνο σε επίπεδο δράσεων και υποδομών, αλλά και σε επίπεδο στάσης ζωής, αντίληψης για την καθημερινότητα, σεβασμού του εαυτού μας και των άλλων.

Ενθάρρυνση της συμμετοχής των δημοτών, μέσα από τη θεσμοθέτηση λειτουργιών αμφίδρομης επικοινωνίας και τη σύσταση συμβουλίου Νεολαίας. Ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση, καθιέρωση ημέρας δημότη, τοπικά δημοψηφίσματα για να συνδιαμορφώνουν οι δημότες σημαντικές αποφάσεις.

Παρεμβάσεις για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου.

Επανασύσταση μιας καλά οργανωμένης δημοτικής αστυνομίας, που φροντίζει για τη στάθμευση, διασφαλίζει την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της πόλης και αντιμετωπίζει τη μικροπαραβατικότητα.

Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με συνοικίες καινοτομίας, κάρτα κατοίκου και δημιουργία από το Δήμο θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων.

Η επόμενη ημέρα του Δήμου μας έχει ανάγκη από τη συμμετοχή όλων μας. Σας καλούμε να ενώσουμε δυνάμεις, για να ανταποκριθούμε δημιουργικά στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Σας καλούμε να ενώσουμε δυνάμεις, για να διεκδικήσουμε δυναμικά και να δημιουργήσουμε το Δήμο που θέλουμε. Σας καλούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε, μαζί, το αύριο για την πόλη μας και τη ζωή μας.

Εμείς προχωράμε ενωμένοι. Εσύ;